Javni poziv – obuka i zapošljavanje teže zapošljivih kategorija stanovništva

Opština Raška, u partnerstvu sa Zapadnobalkanskim institutom iz Beograda i Centrom za socijalni rad Raška sprovode projekat “Godina inkluzije i zapošljavanja” koji finansira GIZ u okviru programa „Inicijativa za inkluziju".

U okviru projekta je planirana realizacija teorijsko – praktične obuke za šivenje koja ima za cilj zapošljavanje teže zapošljivih kategorija stanovništva za 50 korisnika.  Za potrebe odabira korisnika projekta raspisuje se ovaj JAVNI POZIV.

Pod teže zapošljivim kategorijama stanovništva podrazumevaju se: NEET mladi, dugoročno nezaposleni, povratnici, tražioci azila; Romi; Radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći; Lica bez kvalifikacija/sa niskim kvalifikacijama (najviše II stepen stručne spreme); Viškovi zaposlenih; Mladi do 30 godina koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja; Žrtve trgovine ljudima; Žrtve porodičnog nasilja.

DETALJNI KRITERIJUMI ZA RANGIRANJE I ODABIR KORISNIKA, KAO I POTREBNA DOKUMENTACIJA KOJA SE PREDAJE SU DEFINISANI JAVNIM POZIVOM.

Javni poziv je otvoren do 29. januara 2020 godine do 15 sati.

Tekst javnog poziva i detaljne uslove možete pogledati na internet prezentaciji Opštine Raška ili ih dobiti kod kontakt osoba.